Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@09:37:29 GMT

جهان شناسی سهروردی بررسی می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۶۳۱۳۹

جهان شناسی سهروردی بررسی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، چهادرهمین نشست از مجموعه درس گفتارهایی درباره سهروردی با عنوان «جهان شناسی سهروردی» و با حضور انشالله رحمتی چهارشنبه (۱۸ خرداد) برگزار می‌شود.

سهروردی، سنت ارباب انواع ایران پیش از اسلام، عالم مثالی افلاطون، و فرشته‌شناسی اسلامی را در جهان‌شناسی خویش جمع و بلکه احیا کرده است. در اندیشه او نظام عقول دهگانه اشراقیان، جای خود را به بی‌نهایت انوار قاهره طولی، انوار قاهره عرضی و انوار اسفهبدی فلکی و بشری می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او از طریق چیزی که می‌توان از آن به پدیدارشناسی آسمان جهان تعبیر کرد خویش را از چنبره نظام محدود مشائیان رها می‌سازد و در عین التزام به قاعده الواحد به کثرت برون از شمار انوار مجرد قائل می‌شود. افزون بر این سهرودی کاشف یا احیا کننده عالم مثل معلقه یا همان عالم مثال چونان عالمی واسط است. در پرتو جهان شناسی سهرودی نه فقط ملکوت جهان جمال و ژرفای بی مانندی پیدا می‌کند بلکه ناسوت آن نیز چونان جلوه آن ملکوت معنایی بسی ژرف‌تر خواهد داشت. این جهان‌شناسی که مبتنی بر نوعی واقع‌گرایی معنوی است برای انسان معاصر که درک او به ناسوت عالم محدود شده است و در آن ناسوت نیزفراتر از بعد ظاهری آن درک نمی‌کند، بسی راهگشا خواهد بود.

این نشست از ساعت ۱۵ برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند آن را از صفحه مجازی مرکز فرهنگی شهرکتاب دنبال کنند.

کد خبر 5507412 فاطمه میرزا جعفری

منبع: مهر

کلیدواژه: سهروردی فلسفه معرفت شناسی مرکز فرهنگی شهر کتاب تازه های نشر سالروز ارتحال امام خمینی امام خمینی ره انقلاب اسلامی ایران آیت الله خامنه ای سید محمود دعایی نشر هنوز بازی های رایانه ای انتشارات انقلاب اسلامی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کتاب و کتابخوانی معرفی کتاب سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جهان شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۳۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سایه برج ها از سر باغ گیاه شناسی کوتاه می شود

به گزارش همشهری آنلاین، مهدی عباسی در خصوص وضعیت ساخت و سازهای صورت گرفته در اطراف باغ گیاه‌شناسی گفت: باید تدبیری اندیشیده شود تا آسیبی به باغ وارد نشود. البته این وضعیت به این معنا نیست که تعاونی‌ها واحدهای آپارتمانی خود را نسازند؛ بلکه تعاونی‌ها می‌توانند واحدها را براساس تعهدات خود و مطابق با پروانه صادره انجام بدهند.

او ادامه داد: زمین در آن محدوده زیاد است؛ هم تعاونی زمین زیادی در اختیار دارد و هم دستگاه‌های دیگر زمین دارند و باید ساخت و ساز در جانمایی درست صورت بگیرد. اینکه در مجاورت باغ گیاه شناسی ساخت و ساز انجام شود، خلاف قانون است و امکان پذیر نیست.

عباسی به این موضوع هم اشاره کرد که قرار بر این شده تا برای ساخت و سازهایی که از این به بعد صورت می گیرد، محدودیت ارتفاع لحاظ شود و بیش از چهار یا پنج طبقه مجوز ساخت صادر نشود.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: دستگاه‌ها با یکدیگر توافق کردند که اگر در زمین‌های تعاونی قابلیت جانمایی باقی مانده پروژه نباشد، در زمین‌های مجاور ساخت و ساز صورت بگیرد.

کد خبر 847359 منبع: خبرگزاری شهر برچسب‌ها منطقه ۲۲ برج گیاه‌ شناسی دریاچه چیتگر

دیگر خبرها

  • معلمی سنگین‌ترین مسئولیت عالم است
  • روایتی از هنرآفرینی هنرمندان نصف‌جهان در قطب عاشقی عالم، «کعبه»
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • شایعه عجیب درباره «شهریار»؛ با عالم غیب در ارتباط است!
  • دانشمندان درباره «جهان‌های موازی» چه می‌گویند؟
  • پرمخاطب مثل «گیل‌دخت»
  • اطلاعیه جذب نیروی انسانی شرکت پتروپالایش سهروردی صفاهان زیرمجموعه هلدینگ پتروپالایش اصفهان
  • سایه برج ها از سر باغ گیاه شناسی کوتاه می شود
  • چرا اوضاع مالی اهل علم خوب نیست؟
  • عمل به شعار سال و مردمی شدن اقتصاد نجات‌بخش تولید است